fbpx

Classic Blog without Sidebar

Cafea proaspat prajita
Blog

Angela Achiței Invitată la Conferința Internațională de Economie Circulară Oslo Innovation Week 2024

 Angela Achiței a susținut pe 25 septembrie 2024, la invitația EEA and Norway Grants, o prezentare în cadrul Oslo Innovation Week - o Conferință internațională pe tema Economiei Circulare. Într-un exemplu concret de Economie Circulară, Angela a purtat o ținută realizată din saci de cafea de la OPYA și o parte din materialele utilizate în producția de echipamente de lucru de la UtilDeco - demonstrând cum aceste resurse pot fi transformate în produse fashion sustenabile! Am povestit și despre rezultatele proiectului „SEEDing …
Blog

Este sau nu importantă data prăjirii la o cafea?

Cafeaua, una dintre cele mai populare băuturi din lume, își datorează aroma și complexitatea procesului de prăjire. Prăjirea boabelor de cafea transformă compușii chimici din interiorul acestora, eliberând arome care fac cafeaua atât de irezistibilă. Totuși, aceste arome sunt temporare, iar prospețimea cafelei depinde în mare măsură de momentul în care este consumată în raport cu data prăjirii, dar și de modul în care este depozitată cafeaua până în acel moment. Când vine vorba despre obținerea celei mai bune experiențe posibile …
Inaugurare Prăjitoria OPYAStiri

A fost inaugurat sediul Prăjitoriei de Cafea OPYA din Iași, în urma unei investiții de 435.000 de euro

Pe 27 mai 2024 a fost inaugurat sediul Prăjitoriei de Cafea OPYA din Iași, în urma unei investiții de 435.000 de euro. Spațiul are 212 metri pătrați și include echipamente de ultimă generație, care garantează un proces premium de prăjire al boabelor de cafea de specialitate. Sacii sunt reciclați și utilizați pentru realizarea de haine marca OPYA Fashion. Prăjitoria va funcționa ca brand al UtilDeco, cea mai mare întreprindere socială de inserție din țară. [gallery columns="4" size="large" ids="17651,17654,17652,17646,17650,17649,17656,17655"] Noul sediu OPYA, dedicat …
ionizator apa OPYABlog

Descoperă Noul Ionizator OPYA AL-808D cu 11 Electrozi: Performanță și Fiabilitate la Cel Mai Înalt Nivel!

Într-o lume în care calitatea apei pe care o consumăm devine din ce în ce mai importantă, alegerea unui ionizator de apă eficient și de încredere este esențială pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Ionizatorul de apă OPYA AL-808D cu 11 electrozi reprezintă soluția ideală pentru cei care doresc să beneficieze de apă de cea mai bună calitate. Acest ionizator premium nu doar că oferă o filtrare superioară, dar asigură și cele mai bune performanțe disponibile pe piață. Să descoperim împreună …
Beneficii ale zatului de cafeaBlog

De ce să nu arunci zațul de cafea? 5 Beneficii ale zațului de cafea la care nu te-ai fi gândit

Iubitorii de cafea se bucură zilnic de savoarea cafelei, dar ceea ce mulți dintre aceștia nu știu este că zațul de cafea, reziduu aparent inutil, poate aduce beneficii atât pentru mediu, cât și pentru noi. Deși multe persoane consideră că zațul de cafea este doar un deșeu, el are numeroase întrebuințări valoroase, iar aruncarea sa la gunoi înseamnă o pierdere de resurse. Iată de ce ar trebui să reconsiderăm obiceiul de a arunca zațul de cafea și să încurajăm practicile …
grade de prajire a cafeleiBlog

Descoperă Secretele Cafelei Perfecte: Gradele de Prăjire a Cafelei de Specialitate!

Producătorii de cafea și cafenelele oferă o varietate impresionantă de opțiuni pentru iubitorii de cafea, de la espresso intens la cafea cu lapte. Însă puțini consumatori cunosc cu adevărat secretul din spatele gustului și aromelor cafelei: gradele de prăjire. În acest articol, vom descoperi care sunt gradele de prăjire a cafelei, dezvăluind cum influențează acestea experiența de degustare. Ce sunt gradele de prăjire a cafelei? Gradul de prăjire a boabelor de cafea se referă la nivelul de prăjire aplicat acestora în timpul …
Blog

Ce înseamnă Cafea de Specialitate și ce reprezintă Cupping Score?

Ce înseamnă Cafea de Specialitate? Cafeaua de specialitate este un termen utilizat în industria cafelei pentru a descrie boabele de cafea cultivate și prelucrate cu atenție pentru a obține arome și calități superioare în urma unor practici și procedee agricole și de procesare care au ca scop maximizarea potențialului gustativ al boabelor de cafea. Conceptul “cafea de specialitate” a fost menționat pentru prima dată de către Erna Knutsen în 1974 într-un articol publicat în revista “Tea & Coffee Trade Journal” și se …
Blog

OPYA a participat la a 10-a ediție a evenimentului filantropic Balul de la Castel

Bunătatea e puternică. Frumusețea acestui fapt este că vine sub forme diferite, dar mereu cu impact asupra tuturor. Fie că este sub forma unui zâmbet, a unui ton cald sau sub forma lui mulțumesc și îmi pare rău spuse la momentul potrivit, e mereu în relație cu cei din jurul nostru - familie, prieteni, colegi sau oameni complet străini. Bunătatea e puternică, dar e și simplă, e clădită din generozitate și empatie - calități de bază în fiecare dintre noi. Iar …
Blog

Internship OPYA: Elevii din Iași sunt implicați în prăjirea cafelei

Dezvoltarea abilităților prin experiența practică în cadrul internshipului organizat de OPYA – Cafea Premium de Specialitate Proaspăt Prăjită   În societatea actuală, tinerii se confruntă cu numeroase provocări în procesul de tranziție spre viața adultă și independentă. ,,Prin UtilDeco – cea mai mare întreprindere socială de inserție și unitate protejată din țară – noi investim în dezvoltarea resurselor umane, în tineri și în dezvoltarea abilităților de viață independentă. Acest lucru face parte din impactul social pe care îl generăm zi de zi prin ceea ce …
Blog

Încearcă gustul unic al băuturii OPYA Costa Rica Cascara!

Ce este băutura Cascara? Fructele arborelui de cafea cresc sub forma unor cireșe. Cascara sau coffee cherry tea este o băutură specială care se prepară din coaja fructului de cafea, acea pulpă care acoperă boabele de cafea. Cascara are câteva particularități, care o transformă într-o băutură unică: Conține de 4-8 ori mai puțină cofeină decât boabele de cafea; Nu are gust de cafea, ci o aromă fructată similară aromelor fructelor roșii - cireșe, zmeură, coacăze, afine; Are puține calorii; Are proprietăți benefice pentru sănătate; …
tari in care se produse cafeaBlog

Principalele țări producătoare de cafea la nivel mondial

Cafeaua este cultivată în zeci de țări din întreaga lume. Zonele cu tradiție în cultivarea cafelei sunt America de Nord și Caraibe, America Centrală, America de Sud, Africa de Est, Africa de Vest, Peninsula Arabică, Asia, dar și Europa. Cultivarea cafelei presupune condiții speciale de climă, iar condițiile ideale pentru creșterea arborilor de cafea se găsesc de-a lungul zonei ecuatoriale denumită “The Bean Belt”, situată între latitudinile de 25 de grade Nord și 30 de grade Sud. Calitatea și aroma cafelei sunt …
cum se prepara cafeaua opyaBlog

Cum să preparați cea mai bună cafea?

Prepararea celei mai bune cafele depinde atât de gusturile fiecăruia, dar și de niște reguli generale de preparare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obții o cafea pe gustul tău. Boabele de cafea Pentru a prepara o băutură delicioasă din cafea este necesară bineînțeles o cafea de calitate. Calitatea și aroma cafelei nu sunt determinate doar de procesul de preparare preferat, ci și de tipul de cafea pe care îl alegeți. Aroma cafelei diferă în funcție de: Țara și regiunea de origine; …
go top